courtesy of Jens Lyck
Loading

Sandheden om Moto Guzzi

Af en eller anden grund findes der faktisk mennesker der overvejer at købe deres første Guzzi :-)

Glade Guzzi ejere er gode ambassadører for mærket, så det er vigtigt for os alle, at de der går og overvejer et MC-køb, gør det rigtige valg. Også hvis det betyder at de vælger en noget andet end en Moto Guzzi.

Denne liste tager udgangspunkt i en post på Wildguzzi forummet. Forfatteren, Daniel Kalal, har tilladt mig at jeg bruger hans fine tekst på denne side.

Dette er hvad vi regner for at være sandheden om Moto Guzzi.

 1. Moto Guzzi er ikke en MC for alle.
  Det betyder at hvis du planlægger at købe en ny Guzzi, skal det være for at beholde den længe. Når du en gang skal sælge skal du have tålmodighed eller sænke prisen for at sælge hurtigt, for der står ikke en køber på hvert gadehjørne. Du vil opdage at dedikerede Guzzi-ejere har købt deres cykler for at køre på dem, og er temmelig ligeglade med muligheden for at sælge den og hvad gensalgsværdien er. Hvis man kører 250.000 km eller mere på sin motorcykel er gensalgsværdien nu også en temmelig teoretisk størrelse….
  Så hvis du ønsker at køre på en velkendt og populær MC er der mange at vælge imellem – men ikke fra Moto Guzzi.
 2. En Moto Guzzi er ikke hurtig.
  Hvis hastigheder over 200 km/t er skræmmende hurtigt for dig, så kan en Guzzi være hurtig. Men den kommer aldrig i nærheden af de 300 som mange nye sportscykler gør, og de sportslige 600 kubikkere kan køre i cirkler om dig på en bane. Men en Guzzi er nu rigelig hurtig i virkelighedens verden. Glem alt om hestekræfter et øjeblik, måden kræfterne bliver afleveret på og den generelle fornemmelse af en Guzzi motor gør den meget fornøjelig at køre på. Hvis du vil være først på ¼ milen, så køb en Yamaha R1 – ikke en Guzzi.
 3. Der er ikke særlig mange forhandlere.
  Hvis du regner med at der er lige så mange forhandlere som til Honda, bliver du meget skuffet. Med en Moto Guzzi møder du til gengæld en masse entusiasme der rigeligt opvejer dette. Samlet set er Guzzi forhandlere/mekanikere præcis de mennesker du altid har ønsket at møde på et værksted. Det er temmelig usandsynligt at der er nogen der skruer i Guzzier med den tanke at blive velhavende af det. Derfor er der stor chance for at du møder en entusiast der, ligesom dig, er der fordi han interesserer sig for Guzzi.
 4. Det er let at skaffe reservedele.
  Selv om der er få forhandlere er det ikke svært at finde en der gerne vil sende dig præcis den stump du står og mangler. Det kommer som en overraskelse for mange af hvis man sammenligner en Moto Guzzi og en Japaner af samme (ældre) årgang, er det langt lettere at finde stumper til sin Guzzi.
 5. Guzzi fællesskabet er bemærkelsesværdigt stærkt.
  Du skal lede længe for at finde en flok mere villige og hjælpsomme mennesker, til at hjælpe dig med de problemer der måtte opstå med Guzzien. Der er rigtig mange fanatiske Guzzi ejere der gerne vil hjælpe dig med at holde cyklen kørende. Der findes eksempelvis ikke en bog som Dave Richardsons ”Guzziology” til noget andet MC-mærke!
 6. En Moto Guzzi er let at vedligeholde.
  Guzzi-dele er robuste og lette at skrue på. Det er ikke svært at komme i nærheden af de fleste af de ting der typisk skal serviceres eller repareres, og delene er generelt konstrueret så godt at det meste holder rigtig længe.
 7. En Moto Guzzi er pålidelig.
  Hvis du får sved på panden ved tanken om at tage denne underlige motorcykel ud på lange ture, så slap af igen. Dette er en meget pålidelig MC.
 8. Der er ikke meget hjælp at hente hos fabrik eller importør.
  Det her er en lille organisation. I de enkelte lande sælger Moto Guzzi ikke flere cykler end et par store japaner-forhandlere. Du vil ikke finde et stort hovedsæde med mange mennesker i jakkesæt der alle arbejder for Moto Guzzi. Du vil i stedet finde en håndfuld mennesker der gør deres bedste.

Thats it – now make your choice !

/Jens